Problem med silverfiskar? Lösningen är: Silverfish Ninja

Inledning: Många tror säkert att de inte har problem med silverfiskar så länge de inte ser dem – tyvärr är det inte så eftersom de små rackarna är mycket svåra att upptäcka. De är nästan bara aktiva på natten och gömmer sig på mörka ställen. Läs vidare för att få tips på DIY-lösningar för att förebygga men också produkttips i form av Silverfish Ninja.

Vart kommer Silverfiskar från?

Silverfiskar kan enkelt krypa in i huset genom små springor eller sprickor. Du kan också själv, ovetandes, föra in silverfiskarna. De gömmer sig ofta i flyttlådor, böcker och kläder. Eftersom de är ljusskygga gömmer de sig på mörkare platser och lämnar sina gömställen nattetid för att leta mat. Insekterna trivs allra bäst i varmare klimat, 24 grader i kombination med en hög luftfuktighetsnivå på 75% är deras optimala levnadsförhållande. 

DIY-lösningar för att förebygga

 1. Håll luftfuktighetsnivån låg:
  Försök att hålla luftfuktighetsnivån i ditt hus låg. För silverfiskar är det utmanande att överleva i utrymmen där luftfuktighetsnivån är lägre än 40%.
 2. Täta springor och sprickor:
  Kontrollera ditt hus för små springor och sprickor och försök att täta dem så mycket du kan. På så sätt kan inte de små insekterna hitta säkra gömställen bakom tapeter, i golvet eller väggen.
 3. Förvara mat ordentligt:
  Se till att silverfiskar inte kan nå mat som innehåller mycket stärkelse eller kolhydrater. Förvara mat ordentligt och se till att du håller köket rent. Silverfiskar älskar också papper och naturliga tyger. Se till att böcker, tidskrifter och kläder också förvaras på en säker plats.
 4. Täta springor och sprickor:
  De kryper in i flyttlådor och gömmer sig i böcker och kläder. Innan du flyttar eller tar in begagnade böcker eller kläder i huset, kontrollera om det finns silverfiskar i dem. Rensa ut lådorna och använd en dammsugare för att se till att du inte tar med dig några oönskade besökare in i ditt hem.
Avslutning: Om ovanstående inte hjälpt och du trots allt fått in silverfiskarna i ditt hem så har vi lösningen. Silverfish Ninja är en praktisk, effektiv och naturlig fälla (utan gifter).