Bli av med blomflugor: Upptäck Plant Fly Ninja

Inledning

Har du fått problem med blomflugor som cirkulerar runt växterna hemma? De kan tyckas oskyldiga, men de förökar sig otroligt snabbt och problemet kan därmed växa på väldigt kort tid. Även om flugorna inte är hälsoskadliga för oss människor så förstör de växterna. Läs vidare för att lite enkla DIY-lösningar som kan förhindra att problemet uppstår – samt produkttips som effektivt tar bort blomflugorna – Plant Fly Ninja.

Vart kommer flugorna från?

De kan komma utifrån, eller helt enkelt följt med en ny växt. Blomflugan dras nämligen till växtbaserat material, såsom våt jord, träd och blommor. Flugan och larverna livnär sig på döda växtdelar och rötter. Det är under våren som blomflugornas reproduktion sker, och de trivs väldigt bra i fuktigt väder. Hur stort växande problem det blir beror därmed till viss del på hur mycket nederbörd som faller under våren och sommaren.

DIY-lösningar

 Det finns saker du kan göra för att förebygga att blomflugorna bosätter sig i dina växter.
 1. Kontrollera jorden hos nya växter:
  Ofta dyker blomflugor upp i ditt hus via jorden hos en ny växt. Innan du tar in en ny växt i huset, se till att jorden är fri från larver.
 2. Mät vattenmängden:
  Larver utvecklar sig supersnabbt i våt jord. När du vattnar växterna, se till att du inte ger dem för mycket. På så sätt får jorden en chans att torka upp efter vattning.
 3. Placera dina växter i en dräneringskruka:
  Genom att placera din växt i dräneringskrukor ser du till att jorden aldrig blir för våt – vilket gör det svårare för larver att utvecklas.
 4. Ta bort döda växtdelar i tid:
  Genom att ta bort döda växtdelar i tid tar du bort en viktig födokälla för flugorna och larverna.
 5. Omplantera den infekterade växten:
  Ta reda på vilken växt som är infekterad, isolera växten och byt jord. Flytta bara tillbaka växten med de andra när du är helt säker på att jorden inte innehåller larver längre.
Avslutning: Behöver du hjälp att bli av med flugorna har vi en naturlig, hållbar lösning som är lika effektiv som den är enkel att placera och använda. Du hittar den här: Super Ninja Plant Fly Blomflugfälla.